Джуринська територіальна громада

Вінницька область, Жмеринський район

Торгівля дітьми: це може трапитися з кожним!

Дата: 24.06.2022 11:43
Кількість переглядів: 139

Одним із найсерйозніших порушень прав людини в усьому світі розцінюється торгівля дітьми. На жаль, потрапити в ситуацію торгівлі людьми може кожна дитина, незалежно від віку, статі та соціальної приналежності.

З метою торгівлі, діти можуть перевозитись за межі країни, а можуть переміщуватись у її межах. Дітям пропонують торгівлю на вулиці, домашню роботу, роботу в сільському господарстві, роботу офіціантом, танці. Проте на місці призначення їх примушують надавати секс-послуги, танцювати, жебракувати, розповсюджувати наркотики. Після прибуття дітям повідомляють, що вони мають відшкодувати та відпрацювати вартість проїзду, харчування, одягу та житла, таким чином втягуючи їх у боргову кабалу.

У деяких випадках для трудової експлуатації використовують дорослих разом із дітьми, яких місяцями утримують у закритих підвалах, позбавивши можливості пересування та спілкування з іншими людьми.

Травми, що наносяться дітям в ситуації торгівлі людьми фактично не відрізняються від травм, з якими стикаються дорослі. Наслідками таких травм є: медичні, психологічні, економічні та соціальні проблеми, що потребують довготривалої реабілітації.

Однак шкода, нанесена здоров’ю дитини є значно тяжчою, у зв’язку з її впливом на подальший розвиток дитини, значною мірою руйнуються права дитини на насолоду дитинством та ведення повноцінного корисного та достойного життя. Ці явища можуть призвести до серйозних негативних наслідків у фізичному, психологічному, духовному, моральному та соціальному розвитку дітей, які потім можуть зберігатися протягом усього життя, інколи навіть загрожуючи йому.

Пам’ятайте! Торгівля дітьми – це злочин. Тому, кожна особа, якій стало відомо про дитину, яка страждає/постраждала від торгівлі дітьми, зобов'язана невідкладно та із забезпеченням конфіденційності повідомити про це службу у справах дітей Джуринської сільської ради (тел.. +380685198967), органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ. Після отримання інформації про дитину, яка постраждала від торгівлі дітьми, служба у справах дітей районної державної адміністрації, на території якої виявлено дитину, невідкладно встановлює особу дитини, здійснює оцінку обставин та приймає план першочергових заходів допомоги дитині на період до вирішення питання щодо встановлення дитині статусу особи, яка постраждала від торгівлі дітьми.

У разі якщо дитина, яка постраждала від торгівлі дітьми, має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, служба у справах дітей невідкладно вирішує питання влаштування дитини. З метою надання допомоги дітям, які постраждали від торгівлі дітьми, вони можуть влаштовуватися до центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та притулків для дітей з метою надання психологічної допомоги та забезпечення реабілітації у порядку, встановленому законодавством. 

 

Служба у справах дітей Джуринської сільської ради

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора