Джуринська територіальна громада

Вінницька область, Жмеринський район

Новини

Дата: від до Скинути
28 Жовтня, 2023 р., 14:12
28 жовтня ми відзначаємо День визволення України від фашистських загарбників. Адже саме в цей день 79 років тому вдалось остаточно вигнати нацистську армію Німеччини та її союзників із сучасної території України. Ми віддаємо шану українцям, які боролись і перемогли нацизм у роки Другої світової війни. Сьогодні ми робимо це, тримаючи в руках не квіти, а зброю. Сьогодні зберегти пам’ять про подвиги наших предків означає захистити їхні здобутки. Ми згадуємо вигнання нацистів, наближаючи вигнання рашистів, Спогади про страшну війну стали страшною реальністю. Сусід став агресором. Агресор став терористом.  Він може прийти у новій масці, з новими гаслами, але з тією ж метою. На жаль, ми знаємо про це не з книжок. Зло завжди починає однаково. Загарбники називають себе визволителями. Вторгнення своєї армії — самозахистом.  Але, як і 79 років тому, український народ стає на оборону рідної землі. І ворожий план бліцкригу стає провалом.  Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу.  Подвиги дідусів стають перемогами онуків.  Дякуємо тим, хто  самовідданою працею наближав розгром ворога та допомагав піднімати Україну з руїн.
13 Жовтня, 2023 р., 14:26
В деяких суб’єктів господарювання виникають питання щодо можливості невикористання у своїй діяльності РРО/ПРРО. Зокрема, таке питання виникає у суб'єктів господарювання, які надають індивідуальні послуги з перевезення пасажирів (таксі). ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що основним документом який регламентує порядок використання РРО/ПРРО є Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР. Статтею 9 вказаного документу встановлено перелік видів діяльності при здійсненні яких дозволено не використовувати РРО/ПРРО. Зокрема, п.4 ст 9 встановлено, що РРО/ПРРО  та розрахункові книжки не застосовуються: при продажу проїзних і перевізних документів на залізничному (крім приміського) та авіаційному транспорті з оформленням розрахункових і звітних документів та на автомобільному транспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю… Враховуючи специфіку діяльності таксі, дотриматися зазначеної вимоги неможливо. Постановою КМУ від 23 серпня 2000 р. N 1336 затверджено   перелік   окремих  форм  та  умов  проведення діяльності у сфері торгівлі,  громадського харчування  та  послуг, яким  дозволено  проводити  розрахункові операції без застосування РРО/ПРРО з  використанням  розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Щодо таксі, то такий вид діяльності також відсутній у вказаному переліку. Відтак, суб’єкти господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів (таксі), зобов’язані використовувати належним чином зареєстровані РРО або ПРРО. Звертаємо увагу, що Законом України № 3219 з 1 жовтня поточного року відновлено відповідальність за незастосування РРО/ПРРО при проведенні розрахунків із покупцями. 
05 Жовтня, 2023 р., 16:00
Учасники бойових дій мають право на безоплатну правничу допомогу: куди звертатися та як можуть допомогти юристи
02 Жовтня, 2023 р., 16:31
Жмеринське районне управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області інформує про те, що з 07 жовтня 2023 року почне працювати електронний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки.  http://e.dsns.gov.ua/
02 Жовтня, 2023 р., 08:32
О 9:00 годині ранку, 1 жовтня, вся наша країна зупинилась, аби вшанувати пам'ять всіх загиблих воїнів. Жителі Джуринської територіальної громади разом з працівниками закладів освіти, культури приєднались до масштабної хвилини навчання та вшанували тих, хто віддав життя за Україну.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора