Джуринська територіальна громада

Вінницька область, Жмеринський район

Новини

Дата: від до Скинути
20 Березня, 2024 р., 08:25
Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова — це культурно-пізнавальний та паломницький маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар на зразок Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго де Компостела у Іспанії. Маршрут поєднує 13 точок Вінницької та Хмельницької областей. Він дозволяє спланувати пішу або веломандрівку з необхідною інфраструктурою для харчування та ночівель кожних 20–25 кілометрів. Унікальність Camino Podolico полягає в тому, що він проходить найбільш мальовничими місцями східного Поділля. В першій його частині мандрівники мають можливість пройти вздовж мальовничих берегів річок Південний Буг та Рів, а в другій наблизяться до Товтр. Маршрут популяризує громади у Вінницькій та Хмельницькій областях як туристичну атракцію серед внутрішніх та іноземних туристів та створює необхідні умови для розвитку місцевого бізнесу. Його довжина становить 252 км, шлях може бути пройденим за 12–14 днів. Для пілігримів підготовлена інформація про місця ночівлі та харчування, а також цікаві відомості про історію та пам’ятки краю. Більше того, для усіх охочих доступний електронний трек маршруту, який постійно вдосконалюється. Крім того кожен, хто долає маршрут пішки чи на велосипеді, отримає паспорт для відміток на початку маршруту та сертифікат проходження шляху. Створена туристична навігація для комфортного долання маршруту Camino Podolico, зокрема встановлено вказівники та стенди у кожній громаді, через яку проходить маршрут, та промарковано увесь шлях з Вінниці до Кам'янця-Подільського. Маршрут проходить через такі населені пункти: Вінниця, Гнівань, Браїлів, Жмеринка, Северинівка, Бар, Ялтушків, Віньківці, Зіньків, Маліївці, Дунаївці, Маків, Кам'янець-Подільський та інші мальовничі містечка та села Поділля.
19 Березня, 2024 р., 22:53
11 Березня, 2024 р., 12:55
Дискримінація за віком (ейджизм) на ринку праці набула такого поширення, що за масштабами наближається до гендерної нерівності.
26 Лютого, 2024 р., 15:42
Сказ та його профілактика.
23 Лютого, 2024 р., 15:23
23 лютого на черговій 50 сесії обласної Ради депутати проголосували за низку рішень, направлених на допомогу Збройним Силам України та підтримку військових.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора